Over ons

Wij zijn Dennis en Danielle de Graaf en sinds enkele jaren mogen wij de organisatie van de kerkdiensten in Anduze. Deze kerkdiensten worden al sinds 30 jaar in Anduze georganiseerd. Vele vakantiegangers kunnen zich nog wel een dienst in de grote kerk van Anduze herinneren.

De huidige tempel vervangt een gebouw uit 1602 en verwoest in opdracht van de koning in 1636. Het huidige gebouw werd gebouwd op de plaats van een van ‘des casernes des Dragons du roi’, gebouwd in 1740 op het hoogtepunt van de repressie in de Languedoc. plannen van de militair ingenieur Grulet en werd ingehuldigd op 19 oktober 1823 na zijn ineenstorting in 1812. Het staat sinds 1979 geregistreerd als historisch monument. Deze tempel is een van de grootste van Frankrijk. In het departement Gard ligt deze net slechts 1 m2 voor op die van Saint-Hippolyte-du-Fort.

Doordat de het dak van de kerk wordt gerenoveerd hebben we nu de diensten in Bethanie. Een plek waar de kerk jeugdkampen organiseert. We zitten daar heerlijk onder de schaduwrijke bomen. Ook mogen we gebruik maken van het schitterende kerkje in Bagard,